Search

Čista petica za Banoviće!

Investicijska fondacija Impakt i Općina Banovići organizirali su finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u sklopu kojeg su polaznice i polaznici predstavili svoje ideje i poslovne planove stručnoj komisiji koju su činili: Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fonacije Impakt, Lejla Elezović, pomoćnica ministra za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Selmet Husanović, šef Odsjeka za privredu Općine Banović i Halil Mujić, šef Biroa za zapošljavanje Banovići.

Sedam ideja se takmičilo za podršku, komisija je izabrala 5 najviše rangiranih za bespovratnu finansijsku i dodatnu stručnu mentorsku podršku, a preostala dva imaju šansu da takođe dobiju sredstva ukoliko ispune određene uvjete. Podržani poslovni poduhvati u Banovićima su:

  • Adela Huseinbašić – Eko jaja Banovići
  • Alen Modrić- Namještaj Lina
  • Edis Hodžić – EDOM-Održavanje objekata
  • Emir Alibašić- RIMENERG doo
  • Jasmin Pirić – VEMI Lux – proizvodnja namještaja

„Mi u Investicijskoj fondaciji Impakt sretni smo jer vidimo da mladi, a i oni stariji razmišljaju u pravcu samozapošljavanja i poduzetništva jer znamo da su upravo ti mali biznisi pokretači ekonomije u lokalnim zajednicama. Danas smo podržali 5 poslovnih ideja u Banovićima, a u posljednjih 10 dana podržali smo još 11 u drugim lokalnim zajednicama, a do kraja godine podržat ćemo još najmanje 45 ideja“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona realizira se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine. Općina Banovići jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta, za dodatna dva učesnika sa područja Banovića koji su izvan dobne granice mladih.

Druge objave u kategoriji