Search

VI. ciklus programa stručnog usavršavanja „Specijalist odjela hrane i pića“

Institut za turizam i okoliš u Mostaru i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji nastavili su sa izvođenjem VI. ciklusa programa stručnog obrazovanja kroz usavršavanje za poslove „Specijalist odjela hrane i pića“ u Mostaru.

Stručno usavršavanje „Specijalist odjela hrane i pića“ temelji se na cjeloživotnom obrazovanju i praktičnom usavršavanju polaznika u važnom sektoru rada i djelovanja kao što je odjel hrane i pića u ugostiteljskom i hotelskom objektu.

Tijekom predavanja unutar VI. ciklusa obrađene su teme: Prehrambena industrija i njezin značaj u ugostiteljstvu; Moderni i klasični trendovi prezentiranja i pripreme hrane; Jela na bazi riba, rakova, školjaka i mekušaca; Internacionalna jela i njihov značaj u ponudi; Show cooking, front cooking, wok; Suvremeni gastronomski trendovi; Prezentacija jela po osobnom odabiru predavača.

Program se provodi uz tehničku potporu Turističkog klastera Hercegovina i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu, u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, te uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

Druge objave u kategoriji