Search

SPUS i JUSZZKS organizuju u okviru Sajma studentskih poslova radionicu “Pokretljivost na tržištu rada”

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa JU službom za zapošljavanje KS u okviru Sajma studentskih poslova i studentskih organizacija organizuje radionice pod nazivom: “Pokretljivost na tržištu rada”.
Molimo vas da popunite obrazac i da se na taj način prijavite na radionic.
Radionice će se održavati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u slijedećim terminima:

– UTORAK (26.05.2015.u 11:00h)
– SRIJEDA (27.05.2015. u 11:00h)
– ČETVRTAK (28.05.2015. u 11:00h)

Predavači na radionicama su karijerne savjetnice službe za zapošljavanje – Tamara Jakupović, Alma Suljović-Musa i Adisa Šarić.

Zbog kvaliteta radionica, svakom terminU će moći prisustvovati maksimalno 20 učesnika. Shodno tome smo organizovali 2 termina u dvije sale, ali nažalost, moguće je prisustvo samo 80 studenata.

Radionice će biti koncipirane u smislu interaktivnih predavanja, na kojima će se studenti upoznati sa svim nedostacima prilikom pisanja CV-a i motivacionog pisma te će imati priliku uspješno da savladaju pisanje istih. Pored detaljnih uputa za pisanje CV-a, studenti će imati priliku da se upoznaju sa načinom predstavljanja poslodavcima i da savladaju potrebne vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Svi studenti koji budu prisustvovali radionicama, ukoliko žele mogu svoje CV-eve da pošalju na mail: studentske.edukacije.spus@gmail.com jer će imati priliku da učestvuju 28.05.2015. godine na takmičenju “The best employer” u okviru projekata: “Studentske edukacije” i “Sajam studentskih poslova”, gdje ćemo odabrati tri najbolja kandidata koja će se takmičiti na dan Sajma poslova 29.05.2015. godine.

Takmičenje će biti koncipirano na simulaciji poslovnog intervjua koji će održati uposlenici određenih kompanija, a pobjedniku koji se najbolje predstavi, uručit ćemo nagradu i potvrdu za najboljeg.

Potrebno je odgovoriti na sva pitanja da bi prijava bila potpuna!

PRIJAVNI OBRAZAC:
https://docs.google.com/forms/d/1NzCDj7zZCnIiN7up5HnsJxFG6pxvAk6LwtZT5cNAqIY/viewform

Druge objave u kategoriji