Search

ПРИЈЕПОЉСКИ МАТУРАНТИ: Срећа па посадисмо малине!

Прошлог петка распустили су се матуранти пријепољске гимназије, а данас су на ред дошли матуранти Техничке и Економско-трговинске средње школе. Од раних јутарњих часова они прослављају завршетак средњошколског образовања уз песму и игру, а неки од њих искористили су овај дан да на један, заиста, оригиналан начин упуте јасну поруку свим надлежним институцијама и људима који воде ову општину, али пре свега државу Србију.

Наиме, матуранти пријепољске Техничке школе, поводом завршетка школске године, обукли су мајице на којима је био натпис СРЕЋА ПА ПОСАДИСМО МАЛИНЕ! Тиме су, можда, послали најјаснију поруку како виде своју будућност.

Тијана Средојевић, ученица ове средње школе, каже да су се за овај натпис договорили на састанку одељенске наставе, јер им је јасно да са обзиром на време у којем живе од њиховог школовања нема много вајде.

“Хтели смо да имамо јединствене мајице, на крају је цело одељење пристало да их обуче. Неки су већ имали засаде малина, неки су их прошле године посадили, тако да ћемо имати неку зараду, јер нам је само то преостало”, рекла је Тијана. Она је додала да локалне власти наше општине улажу велика средства и дају субвенције за малине и због тога су дошли на идеју за овај натпис који стоји на њиховим мајица, јер је то нажалост једини начин да се заради у Пријепољу.

“Мој отац поседује хектар земље под засадом малине. Јасно ми је да нећу наћи посао као машински техничар за компјутерско конструисање, али ето срећа па посадисмо малине па ћемо имати од чега да живимо”, казала је Медина Мемовић, ученица пријепољске Техничке школе.

Druge objave u kategoriji