Search

Funky Guerrilla otvara butik

Zbog velikog interesa kupaca, te s obzirom da internet kupovina još uvijek nije razvijena u BiH, Funky Guerrilla je dala časnu gerilsku da će prvi Funky butik otvoriti tokom ove godine. Guerrilla po svojoj definiciji radi neprimjetno u pozadini, trenutak otvaranja butika je sve bliže. Gradiška će uskoro da postane bogatija za jedan funkastičan butik! Dajemo vam jedan mali sneak preview kako će butik da izgleda, a očekujemo vaše povratne informacije.

Udruženje “Most” Gradiška uspjelo je da pokrene ovaj projekat samozapošljavanja mladih u septembru 2014. godine, zahvaljući podršci Vlade Švajcarske i Projekta zapošljavanja mladih YEP. “Odlučili smo se za proizvodnju odjeće zato što imamo kreativne mlade ljude koji imaju vještinu i volju da se dokažu, te zato što u BiH nedostaje domaćih odjevnih brandova”, rekao je Predrag Borojević (29), izvršni direktror “FG Grupe”.

Od ideje do realizacije modnog brenda Fanky Guerrilla, koji je već zablistao i na modnim pistama u BiH, bio je kratak put, a za to je zaslužna snažna energija i volja mladog tima. Ova ekipa radi svakodnevno, od sedam sati ujutro, nekada i do kasnih večernjih sati. U radionicama u Novoj Topoli trenutno “FG Grupa” ima pet zaposlenih.

Kolekcije novog modnog BiH brenda su dostupne na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine, ali i cijelog svijeta preko web shopa – www.funkyguerrilla.com.

Funky Guerrilla butik

Druge objave u kategoriji