Search

Razvojna radionica mreže klubova za traženje posla

Danas se u Sarajevu (hotel Terme, Ilidža), održava razvojna radnica mreže klubova za traženje posla. Cilja radionice je definisanje ključnih grupa aktivnosti sa klubovima u narednoj fazi Projekta zapošljavanja mladih.

Jobclub_planski_sastanak_14

Radionica je nastavak aktivnosti javnih konsultacija u okviru kojih su do sada provedene javne online konsultacije i niz planskih sastanaka sa ključnim akterima – uključujući i jučerašnji planski sastanak sa javnim službama za zapošljavanje, međunarodnim organizacijama, predstavnicima ministarstava i akademske zajednice.

Jobclub_planski_sastanak_08

Podciljevi današnjeg sastanka sa mrežom klubova za traženje posla su:

  1. Kako povećati efikasnost usluga kroz online savjetovanje
  2. Kako proširiti klubove za traženje posla na sve ostale lokacije u BiH kroz uvodno osposobljavanje i kreiranje mentorskog paketa za nove voditelje
  3. Kako nadograditi usluge Klubova za animaciju, usmjeravanje i trijažno savjetovanje za samozapošljavanje i poduzetništvo mladih.

Polazna osnova je grupna motivacija, dinamika i stvaranje strateških lokalnih partnerstava za podršku inicijativama članova klubova kao ključni mehanizmi uspješne aktivacije.

Uvid u atmosferu na današnjem sastanku možete steći pregledom naredne fotogalerije (za pregled galerije kliknite na narednu sliku):

Jobclub_planski_sastanak_11

Druge objave u kategoriji