Search

YEP lokalne inicijative nastavljaju sa razvojem i po završetku podrške

YEP program lokalnih inicijativa zavšen je u martu ove godine, završnom konferencijom: 7. Forumom o zapošljavanju mladih pod nazivom “Garancija za mlade”. Na ovom događaju predstavljeni su rezultati programa u koje se, između ostalog ubraja 500 mladih uključenih u aktivnosti i 141 zaposlenje.

Kraj formalnih ugovornih obaveza između YEP-a i NVO partnera ne predstavlja međutim i kraj aktivnosti NVO u oblasti zapošljavanja. Dva socijalna preduzeća i jedna zadruga, formirani kroz program, i dalje su uspješna privredna društva koja zapošljavaju mlade. Ovakvi rezultati ne izmiču ni pažnji medija. U današnjem (18.06.2015) broju dnevnog lista Avaz nalazi se i kratki osvrt na rezultate projekta udruženja Fashion, realizovanog kroz YEP program lokalnih inicijativa. O reazlizaciji ovog projekta višekratno (1, 2, 3, ) smo izvještavali na našem portalu, uključujući i detaljan prikaz rezultata – konkretnih zaposlenja.

Čestitamo ekipi iz udruženja Fashion uz nadu da će socijalno preduzeće, pomenuto u članku, uskoro dobiti svoju šansu na tržištu.

Avaz_Fashion

Druge objave u kategoriji