Search

Brendiranje Kluba za traženje posla i izgradnja šalter sale u Birou Modriča

Još u septembru 2012.godine, uz pomoć Vlade Švicarske i Projekta zapošljavanja mladih otvoren je Klub za traženje posla u Birou Modriča, Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske. Od tog trenutka pa do danas, 418 mladih nezaposlenih je uključeno u program Kluba od čega se 183 njih zaposlilo.

S namjerom da se Klub za traženje posla bolje promoviše, ali i iskoristi centralna pozicija Biroa u gradu, Projekat zapošljavanja mladih je jučer podržao brendiranje portala prostorija Kluba za traženje posla.  Prolaznici u Modriči već zastaju pred portalom Biroa i raspituju se o aktivnostima i prednostima koje Klub, odnosno biro pruža. Ova reklama će mnogo značiti kako za imidž Zavoda tako i za nezaposlene da budu informisani da mogu dobiti više usluga u birou od onih koje su uobičejene – administracije nezaposlenosti.Modrica

 

Pored ove aktivnosti, Projekat će u narednim sedmicama intenzivno raditi na uspostavljanju šalter sale i info zone u Birou Modriča čime će se steći i fizički preduslovi za implementaciju sistematizacije radnih mjesta i prema kojoj će se evidentičarski poslovi i fizički razdvojiti od savjetodavnih, a o čemu je potpisan memoranudum o razumjevanju proteklog petka na Palama. Strateška namjera je da se ubrzaju i olakšaju administrativni poslovi, kako bi se omogućilo više vremena za savjetovanje i posredovanje, odnosno podršku nezaposlenim licima da pronađu adekvatno zaposlenje.

Novi raspored prostora u Birou Modriča je prikazan na slici ispod.

modriča

Klub za traženje posla, ali i buduće aktivnosti vezano za uvođenje novih metoda rada u Biro Modriča se realizuju uz podršku Vlade Švajcarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

 

 

 

Druge objave u kategoriji