Search

Ibrahimović iznenadio Chelsea i za kandidata za posao

Dok se PSG spremao da se suoči sa Chelsea u Ligi šampiona, Zlatan Ibrahimović i njegove kolege pripremale iznenađenja za svoje protivnike. Da su bili uspješni pokazuje i rezultat da je PSG izbacio Chelsea iz Lige prvaka. Parižani su slavili na Stamford Bridgeu 2-1 i s ukupnih 4-2 prošli u četvrtfinale Lige prvaka. Rabiot i Ibrahimović zabili su za goste, Diego Costa je bio strijelac za Chelsea. Paris Saint-Germain je postao prva francuska momčad koja je uspjela proći u četvrtfinale Lige prvaka u četiri uzastopne sezone. Da Ibrahimović nije razmišljao samo o utakmici pokazuje i intervju za posao koji je snimaan upravo između dvije utakmice, a koji je Ibrahimović sproveo za kompaniju čiji je brend ambasador “Vitamin Well”.

Razgovor za posao sam po sebi je stresan i svi koji mu pristupe žele se pokazati kao idealan odabir. No što kad se dogodi da vam iznenada s druge strane sjedi Zlatan Ibrahimović glavom i bradom?

Upravo to se dogodilo iznenađenom mladiću u promotivnom videouratku. Došao je na razgovor za posao u Vitamin Well, kojem je još od 2014. zaštitno lice švedski nogometaš.

– Nisam očekivao da ćete mi vi biti na razgovoru – rekao je mladić, a Ibrahimović nije žurio s odgovorom:

– Zato ne? Pa ovo je moj proizvod.

Potom je “izrešetao” zbunjenog mladića i potpuno ga preplašio, a za kraj je uvrstio “ključno pitanje”:

– Tko ti je najdraži nogometaš?

– Hm… Vi?

– Bravo, na pravom smo putu, bilo mi je drago!

Na kraju su se obojica nasmijala i sve je prošlo u ugodnom tonu, a nadamo se i da je mladić dobio željeni posao.

https://www.youtube.com/watch?v=pva_t1stGyg

Posjete poslodavcima su postale sastavni dio programa u Klubu za traženje posla kojim se aktiviraju i motiviraju mladi da aktivno traže posao, a posjete u Klubu uspješno dogovaraju voditelji Kluba koji imaju dugogodišnju saradnju sa lokalnim poslodavcima i upoznati su sa kretanjima na tržištu rada. Upravo se na taj način i realizovala ova posjeta tokom koje je direktorica firme Radmila Mandić obavila simulacije intervjua za posao sa članovima Kluba, i time im na realističan način približila proces intervjuisanja kandidata u ovoj firmi i dala povratne informacije koje će im zasigurno pomoći u daljem traženju posla. Ovom posjetom je zaokružen program aktivacije i traženja posla za ovu julsku grupu u Klubu za traženje posla, ali će se narednih šest mjeseci vršiti mentorska podrška i monitoring u cilju praćenja uspješnosti.

Među nekim posjećenim poslodavcima su:

  1. “Koming-Pro” d.o.o. u Gradišci
  2.  JP “ŠUME RS”,
  3.  ŠG “BOTIN” NEVESINJE
  4. ”PREVENT” Goražde
  5. Coca-Cola Sarajevo, itd.

Druge objave u kategoriji