Search

Zavod za zapošljavanje Brčko Distrikta prima radnike za primjenu "Reformskog paketa"

Direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta  potpisao je 9.marta u Sarajevu ugovor o realizaciji «Reformskog paketa» uz podršku Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP).  Ovim korakom zvanično počinje proces reforme s ciljem unapređenja usluga koje službe pružaju svojim korisnicima.

Potpisivanjem ugovora ”Reformski paket” je prilagođen potrebama Zavoda u Brčkom. Ugovor sadrži investicioni plan kojim je švajcarska Vlada preuzela obaveze u iznosu od oko 90.000, a Vlada Brčko distrikta oko 200.000 maraka. Ostatak potrebnog novca će biti obezbijeđen iz Zavoda za zapošljavanje. U sklopu aktivnosti podržanih od švajcarske Vlade biće obezbjeđeno uputstvo o radu, novi informacioni sistem, nova internetska stranica, sistem za upravljanje učincima, projektna dokumentacija sa idejnim rješenjem nove zgrade brčanskog Zavoda, obuka osoblja i druge potrebne vrste podrške s ciljem da se što prije pređe na nove metode rada. Zavod za zapošljavanje se obavezao da primjeni nove metode rada, prije svega šalterski sistem rada, individualno i grupno savjetovanje, a u sklopu njega u veoma kratkom roku biće uspostavljen Klub za traženje posla u Brčkom.

Kako bi se “Refrmski paket” sproveo u cjelosti neophodno je da se sistematizacija popuni, te da se posebno pojača savjetodavna i informatička funckija u Zavodu. S tim u vezi Zavod je raspisao oglas za prijem dva radnika, koji prenosimo u cjelosti.

Na osnovu člana 49.stav 1.tačka 5. Zakona o zapošlјavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti („Službeni glasnik Brčko distrikta BiH“ br.33/04,18/07 i 25/08) ,direktora Zavoda za zapošlјavanje Brčko distrikta BiH, r a s p i s u j e

JAVNI OGLAS

za prijem u radni odnos u Zavod za zapošlјavanje

Brčko Distrika BiH

Tekst Javnog oglasa mozete preuzeti ovdje: viši stručni saradnik za posredovanje pri zapošljavanju; stručni saradnik za informacione tehnologije

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje

Druge objave u kategoriji