Search

Radionica simulacije intervjua u Klubu za traženje posla Gradiška

Radionica “Simulacija razgovora za posao” održana je jučer u Klubu za traženje posla Gradiška, koji djeluje pri Birou za zapošljavanje Gradiška, gdje su Predrag Borojević i Miroslav Gajić ispred društvenog preduzeća FG Grupa direktno učestvovali u simulaciji sa grupom polaznika Kluba.

Članovi Kluba su imali priliku da u realnom razgovoru sa poslodavcem iskuse kako izgleda pravi intervju za posao i kakva im sve pitanja tom prilikom mogu biti postavljena. Ovoj radionici su prethodile radionice u kojoj voditeljica Kluba daje upute i savjete grupi o idealnom načinu prezentovanja i pravim odgovorima na intervju, te simulacija služi za provjeru stečenih znanja, vještina i “probu” u sigurnom okruženju kako bi na najbolji način se predstavili poslodavcima.

Kandidatima su postavljena pitanja o kompaniji, poznavanju rada na poziciji za koju konkurišu, radnom iskustvu ili hobijima. Po završteku simulacije, voditeljica kluba daje povratne informacije i sugestije na koji način da unaprijede svoj nastup kako bi ostavili bolji utisak na buduće poslodavce i smjernice za sastavljanje što boljeg CV-ija i propratnog pisma.

Predstavnici FG Grupe su dali povratne informacije svim prisutnima i na taj način ih savjetovali kako da unaprijede svoj razgovor sa poslodavcima prilikom budućih razgovora za posao.

Pored simulacije razgovora za posao, FG Grupa će i u narednom periodu intenzivno sarađivati sa Klubom za traženje posla Gradiška kroz dogovoreni paket podrške. Za 9 polaznika Kluba su obezbjeđeni besplatni kursevi stranih jezika, 7 polaznika je krenulo na kurs stranih jezika, 2 polaznice Kluba su krenule na obuke šivenja i krojenja u društvenom preduzeću FG Grupa, dok u narednom periodu slijedi još prilika za mlade koji se uključe u rad Kluba za traženje posla Gradiška.

Klub za traženje posla je grupno savjetovanje u kojem voditelj (obučeni savjetodavac) radi s grupom tri sedmice tokom kojih grupa stiče vještine traženja posla, dobija zadatke i ciljani broj prijava na konkurse (objavljene i neobjavljene) te mora da izvršava zadatke u Klubu uz podršku voditelja nakon čega dobija adekvatne povratne informacije.

Klubovi za traženje posla osnovani su uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA.

Radionica-Klub-za-traženje-posla-1

Druge objave u kategoriji