Search

Predstavljanje modela Pravilnika o radu

11. aprila 2016. godine u 11 časova, na adresi Đure Daničića 1/II, Banja Luka (velika sala), organizujemo stručni skup na kome će biti predstavljen model Pravilnika o radu i načini njegovog prilagođavanja konkretnim potrebama poslodavaca. Na skupu ćete dobiti primjerak modela Pravilnika.

Više detalja i prijava nalaze se na sajtu unijauprs.org.

Rok za uplatu kotizacije i dostavljanje prijave učešća je 8. april 2016. do 15 časova. Broj učesnika je ograničen.

Naime, u skladu sa odredbama Zakona o radu („Službeni glasnik RS“, broj 1/16), od 21. aprila 2016. godine prestaju da važe kolektivni ugovori, a pregovarački procesi za zaključivanje novih kolektivnih ugovora u navedenom periodu neće biti završeni.

U stručni tim UUPRS za izradu modela Pravilnika o radu uključeni su stručnjaci sa značajnim iskustvom u kreiranju i primjeni propisa iz oblasti radnih odnosa, a koji su aktivno učestvovali u ime UUPRS u fazi donošenja novog Zakona o radu. Stručni tim je pripremio model kako bi se izbjegla mogućnost pojave pravne praznine, odnosno sa željom da se poslodavcima omogući praktična primjena novog Zakona o radu. Istovremeno, model Pravilnika može predstavljati kvalitetnu osnovu za zaključivanje kolektivnog ugovora kod poslodavca.

Druge objave u kategoriji