Search

Posjeta novom društvenom biznisu 3DownPrint d.o.o.

Danas je u Sarajevu svečanom posjetom predstavnika ambasada Švicarske i Holandije te Federalnog zavoda za zapošljavanje predstavljen novi društveni biznis 3DownPrint d.o.o. Pokretač i vlasnik preduzeća je udruženje “Život sa Down sindromom u FBiH” čiji su predstavnici uvaženim gostima demonstrirali svoj proizvodni program i planove za budućnost.

Ispred Ambasade Švicarske u BiH, delegaciju su predvodili ambasador, Nj.E. Heinrich Maurer, Direktor za saradnju g. Joseph Guntern, nacionalna koordinatorica gđa. Mersiha Alijagić te predstavnici Projekta zapošljavanja mladih. Delegaciju Ambasade Holandije je predvodio ambasador, Nj.E. Juriaan Kraak dok su ispred Federalnog zavoda za zapošljavanje u posjeti učestvovali v.d. Direktor Omer Korjenić i Velida Draško, pomoćnica direktora.

DownSy_Posjeta_Ambasadora_01

Uvaženim gostima predstavljen je proces proizvodnje na 2D, 3D i UV printerima u kojem ravnopravno učestvuju i osobe sa Down sindromom. U drugom dijelu posjete predstavljen je biznis model te planovi za dostizanje potpune održivosti preduzeća na tržištu. Iako je 3DownPrint d.o.o. registrovan tek u toku prošle a zvanični početak rada se očekuje u toku ove sedmice, značajan broj klijenata je već iskazao spremnost na saradnju. Predstavnici udruženja i društvenog biznisa vrijedno rade na promociji mogućnosti svoga preduzeća i animiranju dodatnih klijenata.

DownSy_Posjeta_Ambasadora_18

Pokretanje društvenog biznisa 3DownPrint rezultat je zajedničke podrške Federalnog zavoda za zapošljavanje, Ambasade Holandije u BiH te Ambasade Švicarske kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP). Pokretanjem ovog preduzeća, ispunjen je i dio ciljeva koje su Federalni zavod za zapošljavanje i YEP postavili pred sebe kroz “Memorandum o saradnji na razvoju aktivnih mjera na tržištu rada sa osvrtom na socijalno poduzetništvo“. Više slika sa današnje posjete možete pogledati u fotogaleriji.

Druge objave u kategoriji