Search

Mobilni biro na usluzi mještanima u Jabuci

Da je moguće i u BiH dobiti uslugu javne ustanove “na noge” te tako uštedjeti i vrijeme i novac, mogu posvjedočiti mještani sela Jabuka kojima je danas upriličena posjeta Mobilnog biroa Službe za zapošljavanje Bosansko- podrinjskog kantona koji su se u velikom broju odazvali i učestvovali u posjeti Mobilnog biroa. Čak i nedostatak prostora da se ugosti Mobilni biro nije spriječio savjetodavce da pruže usluge nezaposlenim licima iz ove seoske mjesne zajednice, koji su prema njihovim izjavama jako zadovoljni uslugom koju dobijaju na ovaj način, jer im odlazak do grada često oduzima jako puno vremena koje je posebno važno u periodu proljetne sjetve ili drugih poljoprivrednih radova, a iziskuje i određena finansijska sredstva koja bi mogla biti utrošena na drugi za domaćinstvo kvalitetniji način.

Mobilni biro pruža sve usluge biroa za zapošljavanje poput omogućavanja redovnih javljanja, dobijanja uvjerenja ili posredovanja po zahtjevima poslodavaca, ali i informisanja nezaposlenih lica o mogućnostima koje oni imaju. Stanovnici sela više ne moraju gubiti cijeli dan samo da bi otišli do grada i obavili administrativne zadatke ili se informisali o mogućnostima u birou.

Cilj menadžmenta Službe za zapošljavanje je da uvođenjem Mobilnog biroa usluge Službe učini dostupnima prema nekoliko ciljnih grupa, a prije svega prema nezaposlenim osobama u ruralnim i udaljenim mjestima i selima, kao i prema poslodavcima (uključujući poljoprivredne proizvođače) bez kojih se ne može dugoročno očekivati da će sela opstati.

Mobilni biro je redovna aktivnost Službe za zapošljavanje u Bosansko – podrinjskom kantonu te su planirane posjete i ostalim mjesnim zajednicama.

 

 Plan posjeta MOBILNOG BIROA u aprilu 2016.g
21.04.2016(ČETVRTAK) Osječani(09h – 11h)
25.04.2016(PONEDJELJAK) Kraboriš(10h – 12h)
26.04.2016(UTORAK) Hrenovica(11h-13h)
Prača(13h -15h)

 

Druge objave u kategoriji