Search

ProCredit Bank i Klubovi za traženje posla organizuju „Career Chats“

Predstavnici ProCredit Bank i Projekta zapošljavanja mladih su danas održali sastanak s ciljem definisanja unapređenja mreže Klubova za traženje posla i povezivanja istih sa „ProCredit Entry Programme“ koji se kontinuirano održava a kojim se daje prilika za obuku i zapošljavanje mladim talentiranim osobama. Radi se o dugogodišnjem Programu ProCredit Bank čiji naziv je izmijenjen, iz  „Mladi bankar“ u „ProCredit Entry Programme“, kako bi se poslala jasna poruka mladim ljudima da ProCredit Bank pruža mogućnost za profesionalni razvoj  različitih profila profesionalaca a ne nužno one koji su završili fakultete ekonomskog usmjerenja.  Osnovni cilj „ProCredit Entry Programme“ je uključivanje svih visokoobrazovanih osoba, sa ili bez radnog iskustva, u proces selekcije Banke a koji podrazumijeva visokokvalitetnu obuku u regionalnim centrima sestrinskih banaka ProCredit Grupacije.

ProCredit Bank na ovaj način želi učvrstiti saradnju sa Klubovima za traženje posla i biti dio jedne izuzetno važne priče za mlade ljude u BiH. Projekat YEP je u prošlosti omogućio povezivanje sa službama za zapošljavanje, ali u narednom periodu predlaže inoviranje prezentacija o Programu u Klubovima, na način da se uvedu Career Chats kojim bi nezaposlene osobe u neposrednoj komunikaciji sa zaposlenim mladim ljudima iz banke dobili konkretne primjere o apliciranju za posao, kreiranju CV-ija koji će privući pažnju poslodavca, ali će uticati i na kontinuirani profesionalni razvoj kod mladih ljudi i nakon što se zaposle.

Kako bi se odgovorilo trenutačnoj potrebi i interesu Klubova, u narednom periodu prezentacije i Career Chats će se u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS i Službama za zapošljavanje TK i KS organizovati na tri lokacije Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, uz uključenje Mostara naredne godine.

Sastanku se pridružio i bivši polaznik „ProCredit Entry Programme“, sada već zaposlenik ProCredit Bank, Aleksandar Gojković, koji je sa prisutnima podijelio priču i utiske o početku svoje karijere.  Ističemo da je inicijalni kontakt sa Aleksandrom Banka ostvarila upravo zahvaljujući Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, Klubu za traženje posla koji je omogućio prezentaciju o ProCredit Programu u Klubu. Aleksandrova priča je primjer za sve mlade ljude koji žive u manjim sredinama u Bosni i Hercegovini i poruka da trebaju razmišljati izvan uobičajenih okvira, ukoliko žele doći do posla isključivo vlastitim zaslugama i marljivim radom.

Screenshot 2016-06-28 15.46.35

Foto: Predstavnica Projekta zapošljavanja mladih, Venesa Omerhodžić, Aleksandar Gojković, Mevlida Đečević Koštrebić i Boris Drobić ProCredit Bank

Druge objave u kategoriji