Search

Novi projekat MEG: Švajcarska do sada u obnovu i razvoj BiH uložila milijardu KM

Vlada Švajcarske će tokom naredne četiri godine uložiti u BiH 21 milion konvertibilnh maraka kroz projekat upravljanja okolišem i privredom (MEG), kaže direktor za saradnju švajcarske ambasade u BiH Jozef Gunterna a prenose današnje „Nezavisne novine“. MEG projekat obuhvata 18 bh. opština u kojima živi oko 700 000 građana.

Govoreći o dosadašnjim projektima i saradnji sa lokalnim zajednicama, Guntern je kazao da Vlada Švajcarske  prati šta se dešava sa novcem koji ulažu u BiH te da su ostvareni kontakti sa opštinama veoma dobri. „Ponosan sam da su svaki put projekti koje su sprovodili bili okidači za nove. Procjena je da su se na 10 miliona švajcarskih franaka koje smo uložili u infrastrukturne projekte razvijali novi (u vrijednosti) od 60-70 miliona evra“, rekao je Guntern, navode „Nezavisne“.

Podsjetio je da je Švajcarska  u proteklih dvadeset godina uložila oko milijardu konvertibilnih maraka u različite razvojne i projekte obnove u Bosni i Hercegovini. Smatra da će da će ova saradnja biti nastavljena do 2020. godine jer je spremna nova četvorogodišnja strategija, ali vjerovatno i nakon toga, imajući u vidu podršku dugoročnim projektima.

Program PrilikaPlus, zajedno sa Projektom zapošljavanje mladih (YEP) i MarketMakers čini dio napora Vlade Švajcarske da  podrži razvoj BiH te zapošljavane i otvaranje novih radnih mjesta.

Druge objave u kategoriji