Search

Poziv za nezaposlene Rome da prisustvuju Sajmu obuka i edukacija u oblasti kulinarstva i ugostiteljstva

Caritas Švicarske u sklopu projekta „Uključivanje i obrazovanje Roma u BiH, 2016” poziva sve nezaposlene Rome da prisustvuju Sajmu obuka i edukacija u oblasti kulinarstva i ugostiteljstva (za zanimanje pomoćni kuhar/ica, konobar/ica, recepcioner/ka i sobar/ica) koji će se održati 23. 08. 2016. godine sa početkom u 1000 sati u Sarajevu u prostorijama „GastroID“ ul. Nikole Kolumbića 78, Sarajevo.

Sajam je namijenjen svim nezaposlenim Romima, kao i učenicima Romima završnih razreda srednjih škola, ali i Romima koje žele promijeniti posao i graditi karijeru. Sajam je prilika da na jednom mjestu saznate koja su to najtraženija i najdefiticiranija zanimanja, te na licu mjesta pronađete i prijavite se za neki od programa edukacija i obuka. Učešće na Sajmu prilika je svima koji traže posao da saznaju na koji način da ostvare direktan kontakt sa poslodavcima.

Stoga je preporuka da razmislite šta znate, želite i možete raditi,  prijavite se za određenu obuku ili edukaciju koje će biti prezentirane na Sajmu.

Sve zainteresovane osobe treba da svoje prisustvo najave najkasnije do 19.08.2016. godine na sljedeće brojeve telefona 033 668-660 ili 061 867 139 radi evidentiranja učešća i informisanja o svim detaljima vezanim za Sajam.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) podržava ove aktivnosti kroz uključivanje Roma i drugih na tržištu rada isključenih kategorija u aktivnosti koje provodi.

Druge objave u kategoriji