Search

Webinar: JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za samostalno upravljanje PMS aplikacijom

Danas se u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo realizuje webinar za izradu izvještaja o učincima Službe za zapošljavanje. Proces pripreme i izrade izvještaja  o učincima koji će se ubuduće izrađivati i na mjesečnom nivou, na zahtjev menadžmenta, prezentuje Vedrana Nerić, iz kompanije Akademika koja je izradila aplikaciju za mjerenje učinaka. U obuci učestvuju zaposlenici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo koji će preuzeti izradu izvještaja i upravljanje aplikacijom nakon što je izvjesni period izrada izvještaja se realizovala eksterno.

Unapređenje kapaciteta zaposlenika javne službe podrazumijeva jačanje kompetencija neophodnih za kvalitetno obavljanje više poslovnih procesa, među kojima je i sposobnost upravljanja i mjerenja učinaka Službe.

Sistem za mjerenje učinaka je izradio stručni tim Projekta zapošljavanja mladih, pod vodstvom rukovodioca dr Ranka Markuša,  međunarodni eksperti iz Švicarske ali i lokalni talentovani programeri koji su kreirali web platformu koja automatski generiše izvještaje prema potrebama Službe, te joj se može pristupiti u svako vrijeme sa bilo koje tačke.

20161114_130527

Druge objave u kategoriji