Search

“Društveno preduzeće za društvenu promjenu” u Gradišci

Projekat “Društveno preduzeće za društvenu promjenu” kojeg finansira Evropska komisija (ERASMUS+) dolazi u Gradišku a tim YEP partnerske organizacije, udruženja “Most” je više nego zadovoljan što može da ga realizuje!

Ovaj jednogodišnji projekat će biti realizovan u saradnji sa 10 udruženja iz Evrope, a u sljedećih 10 dana 28 omladinskih radnika će učestvovati u treningu “Osnove društvenog preduzetništva”. Gosti su omladinski radnici iz Estonije, Španije, Srbije, Crne Gore, Italije, Češke, Hrvatske, Portugala, Bosne i Hercegovine i Kipra.

Kroz razne aktivnosti učesnici će imati priliku da unaprijede svoje znanje o društvenom preduzetništvu, da mapiraju probleme mladih i razgovaraju o društvenoj isključenosti koja pogađa nove generacije u Evropi.

U toku radionica učesnici će istražiti strategije, kako da iskoriste društvene mreže da promovišu kampanje svoga projekta i kako da poboljšaju odnos sa drugim partnerima i lokalnim volonterima. Dijeljenjem radnog iskustva i povezivanjem problema mladih iz različitih država, radit će se na razvoju metodologije i zajedničke strategije za suočavanje sa nezaposlenošću mladih i socijalnom isključenošću.

Kompetencije stečene tokom treninga, omladinski radnici koristiće u sljedećoj fazi, u kojoj će se aktivnosti realizovati u lokalnim zajednicama.

Podsjećamo, u ovu aktivnost Most će uključiti i zainteresovane mlade članove Kluba za traženje posla Gradiška, koji djeluje u okviru Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Članovi Kluba će na ovaj način moći uporediti svoja iskustva u traženju posla sa sličnim iskustvima iz drugih zemalja ali i dobiti priliku da učestvuju u projektnim iskustvima.

Druge objave u kategoriji