Search

Vijesti Goražde: Razvoj koncepta Mobilnog biroa u Goraždu

Služba za zapošljavanje BPK Goražde je danas domaćin timu Projekta zapošljavanja mladih, a u cjelodnevnom radu se oformljuje radna grupa za uspostavu Reformskog paketa, te razvoj koncepta Mobilnog biroa kroz interaktivnu radionicu. DSC08011

Radna grupa Službe za zapošljavanje BPK Goražde je formirana te je odabrana predsjedavajuća radne grupa Erna Muratspahić koja će koordinirati procese prema Akcionom planu uvođenja Reformskog paketa i odlukama menadžmenta zajedno sa timom YEP kao tehničkom podrškom.

Cilj menadžmenta Službe za zapošljavanje je da uvođenjem Mobilnog biroa usluge Službe učini dostupnima prema nekoliko ciljnih grupa, a prije svega prema nezaposlenim osobama u ruralnim i udaljenim mjestima i selima, kao i prema poslodavcima (uključujući poljoprivredne proizvođače) bez kojih se ne može dugoročno očekivati da će sela opstati.

Mobilni biro

Usluge mobilnog biroa je inovativan pristup u pružanju usluga, ne samo u BiH, već i u Evropi. Očekuje se da će iz Goražda ova praksa biti prenešena i na druge službe za zapošljavanje. Kako bi se što efikasnije organizovala usluga danas se mapiraju ključne dosad iskazane potrebe nezaposlenih i poslodavaca iz udaljenih mjesta i sela, te se identifikuju ključne usluge koje bi se mogle pružiti, kao što su redovno javljanje, info seminari, prva prijava, izdavanje uvjerenja, te savjetodavni rad prema različitim ciljnim grupama i već dostupnim programima podrške. Očekuje se da će cijela priprema biti završena do početka naredne godine, a da će prvi mobilni biro krenuti put goraždanskih sela već u aprilu 2016.godine.

DSC08016DSC08009

 

Druge objave u kategoriji