Search

Nabavljen UV printer i počela obuka zaposlenih u “3Down Print”-u!

Projekat zapošljavanja mladih već izvjestan periodu u saradnji sa udruženjem Život sa Down Syndromom FBIH provodi aktivnosti koje će rezultirati aktivacijom djece sa Down Sindromom na području kantona Sarajevo. Cilj ove  inicijative je praktična implementacija socijalnog preduzetništva kroz održivu integracija ove ciljne grupe.

U okviru udruženja formirano je preduzeće “3DownPrint” koji će BiH javnosti ponuditi seriju proizvoda u čijoj izradi će učestvovati osobe sa Down sindromom.

Današnjom isporukom UV printera”3DownPrint” je na korak bliže ispunjavanju svoje najvažnije misije, a to je registracija ove inicijative kao preduzeće koji će funkcionisati u skladu sa najvažnijim postulatima socijalnog preduzeća, a to je tržišno poslovanje koje donosi profit, a kojim se istovremeno riješavaju širi drušveni problemi koje država trenutno nije u mogućnosti da riješi  ili na bilo koji drugi načni podrži.

Podrškom YEP-a nabavljena je oprema za 3D printanje sa time da je važno napomenuti da doprinos YEP-a nije ograničen na nabavku opreme te se ključni set  aktivnosti odnosi na uobličavanje potrebne opreme, znanja i vještina u održiv model integracije osoba sa Down sindromom, praktičnom realizacijom koncepta socijalnog preduzetništva. U finansiranju aktivnosti obuhvaćenih ovom inicijativom učestvuje i Ambasada Holandije u BiH.

Trenutno je u toku obuka članova udruženja na UV printeru, bitno je istaći da je ovo jedan od tri registrovana UV printera na regiji Kantona Sarajevo.

Uskoro najavljujemo i svečano predstavljanje socijalnih preduzeća uspostavljenih kroz podršku Ambasade Švicarske, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta zapošljavanja mladih.

Slike sa današnje obuke pogledajte u galeriji.

Druge objave u kategoriji