Search

Počeo sastanak mreže Klubova za traženje posla u Mostaru

Danas je počeo sastanak voditelja Klubova za traženje posla u Mostaru, a koji je okupio više od 30 savjetodavaca iz raznih biroa za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini. Za učesnike ovaj susret  donosi razmjenu iskustava i rješavanje nekih od izazova sa kojim se voditelji susreću kao što je, saradnja sa poslodavcima i njihovo učešće u Klubu, podizanje vještina nezaposlenih na koje oni kao voditelji imaju uticaja, te bolja opremljenost i spremnost u vođenju Kluba. 

Fotografija korisnika/ce Venesa Omerhodzic.

Sastanak moderira ispred Projekta zapošljavanja mladih, vanjski saradnik- stručnjakinja za razvoj ljudskih potencijala, Vlasta Perla koja ima višegodišnje iskustvo kako u HR aspektima tako i u radu sa nezaposlenima i vođenju radionica za aktivno traženje posla. Iako se radi o izuzetno iskusnim predavačima, trenerima i savjetodavcima, ovakve prilike služe za isticanje kako dobrih praksi, tako i preispitivanje vlastitih snaga i slabosti, a u cilju podizanja kvalitete programa.

Fotografija korisnika/ce Venesa Omerhodzic.

Klub za traženje posla je aktivna mjera zapošljavanja koja grupi nezaposlenih služi da uz podršku voditelja, brže i lakše dođu do zaposlenja odnosno rješavanja statusa nezaposlenosti. Kao takva, ona je usmjerena na nezaposlene a izgradnjom vještina voditelja klubova, Vlada Švicarske putem Projekta YEP podiže standarde usluga prema mladim nezaposlenima, te čini ovu mjeru dugoročnom benefiti za sve mlade nezaposlene kojima je potreba pomoć prilikom traženja posla. 

Fotografija korisnika/ce Venesa Omerhodzic.

Druge objave u kategoriji