Search

Veliki interes za Klub za traženje posla na 5.sajmu zapošljavanja u Vitezu

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona/kantona Središnja Bosna uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade SBK  organizovala je od 06.-07.06.2014.godine 5. sajam zapošljavanja u Franšiznom centru BiH u Vitezu. Sajam je posjetilo oko 1.000 nezaposlenih osoba, a predstavilo se 40 firmi koje su ponudile 300 radnih mjesta.

Klub za traženje posla se kao jedna od aktivnih mjera zapošljavanja Službe za zapošljavanje SBK/KSB posebno istakla na sajmu, te je i svojim zasebnim štandom privukla dosta pažnje, naročito mladih nezaposlenih. Sve mlade nezaposlene osobe u dobi od 18 do 30 godina starosti, koje su na evidenciji biroa duže od 6 mjeseci mogu dobiti grupnu podršku i tražiti posao tokom trosedmične obuke u Klubu za traženje posla. Služba za zapošljavanje SBK/KSB je prepoznala potrebu i dobre rezultate Kluba u Travniku te je od ove godine proširila mrežu Klubova u svojim ispostavama i time omogućila mladima iz Fojnice, Busovače, Bugojna, Novog Travnika i Jajca pristup i ovoj usluzi koju pružaju savjetodavci posebno obučeni za ovu vrstu podrške. Nakon što se stvore neophodni tehnički uslovi i ljudski resursi, Služba će proširiti ovu mjeru i u preostalim ispostavama.

Do sada je 207 mladih iz Srednjobosanskog kantona prošlo obuku u Klubu za traženje posla, od čega se 65 zaposlilo u toku obuke u Klubu ili u roku od 6 mjeseci nakon Kluba.

Klubovi za traženje posla su pri Službi za zapošljavanje SBK/KSB uspostavljeni u okviru Projekta zapošljavanja mladih YEP, kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Druge objave u kategoriji