Search

#iskoristimogucnosti koje vam nudi YEP Info paket: kursevi, ljetne škole, praksa, stažiranje

U cilju obogaćivanja sadržaja Klubova za traženje posla YEP je pokrenuo sedmične Info pakete za sve polaznike Klubova i time im na jednom mjestu pružio aktuelne informacije o svim mogućnostima kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Info paket nudi sedmični pregled ponuda za učešće u volonterskim akcijama, ljetnim školama, lokalnim i međunarodnim projektima u kojima članovi Klubova mogu učestvovati u svojoj užoj geografskoj regiji, ali i onih u koje se mogu uključiti izvan svoje regije. Na primjer, ove sedmice je aktuelno natjecanje mladih Youth Citizen Entrepreneurship Competition koji predstavlja novu globalnu inicijativu namijenjenu osnaživanju mladih poduzetnika i inovatora koji žele stvoriti pozitivne promjene u svojim zajednicama i u svijetu. Zatim, ove sedmice (19.juna) se održava i IV Sajam praksi i stipendija u Banja Luci kojeg organizuje Centar za razvoj karijere.

YEP Info paket možete preuzeti ovdje.

U ovom broju možete naći mogućnosti za razvoj vještina: 10, konkurse: 5, praksu: 5, volontiranje: 3, stipendiranje: 3, grantove: 2, organizacije mladih: 2 i intervju: 1.

Dosad je objavljeno ukupno 549 informacija, uključujući ovaj broj INFO PAKETA.

Ova aktivnost se implementira putem Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

 

Druge objave u kategoriji