Search

Reformski paket: Finaliziranje infrastrukturnih radova u birou Orašje

Služba za upošljavanje Županije Posavske decembra prošle godine je potpisala Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske što je bio formalni preduslov za uvođenje novog modela rada.

U sklopu ove službe nalaze se tri općinska biroa – Orašje, Domaljevac – Šamac i  Odžak. Trenutno su u finalnoj fazi radovi na prilagođavanju infrastrukture u birou Orašje koji je prvi biro u kojem će se i implementirati aktivnosti reformskog paketa, dok su infrastrukturni uvjeti u Birou Odžak već u skladu sa standardima i tu su već duže vrijeme razdvojene evidentičarske i savjetodavne usluge. 

Projekat YEP je do sada obnovio prostorije 29 biroa javnih službi za zapošljavanje kako bi se mogle primjenjivati nove usluge, odnosno elementi Reformskog paketa. 

Procedure i prakse predviđene Reformskim paketom YEP prilagođene su praksama EU.  Promjena infrastrukture biroa implicira stvaranje uslova za uvođenje razdvojenih evidentičarskih i savjetodavnih usluga, dok će se u konačnici stvoriti preduslovi za pružanje kvalitetnije cjelokupne usluge za krajnje korisnike – nezaposlena lica.  

U nastavku donosimo kratki foto izvještaj:

   

 

Druge objave u kategoriji