Search

Imicron pobjednik BH “Get in the Ring” startup takmičenja

Sinoć je održano “Get in the Ring” startup takmičenje, koje je spojilo lokalne startupe u bokserskom ringu. Događaj je bio praznik preduzetništva, proslava učešća svih startupa i pobjeda na žalost samo jednog, koji je osvojio mjesto na Get in the Ring Global Meetup-u u Berlinu. Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju su bili partneri na organizaciji ovog događaja. I u polufinalu i u finalu imali su svoje predstavnike u žiriju. 

U sklopu programa, učesnici su prošli pitch trening koji je vodio Keith Wallace iz organizacije Get in the Ring. Nakon prve faze takmičenja i networking eventa gdje su učesnici imali priliku o svojim idejama popričati sa lokalnim i regionalnim biznis liderima, u finale je prošlo šest startupa:

Arc, Imicron, CaseBlock, PampaSoft, TraceBrace and Smart Switch Voice System.
Finalisti su te večeri učestvovali u “borbama 1-na-1” u bokserskom ringu, gdje se kao najbolji pokazao Imicron.Pobjednički tim je sebi obezbijedio mjesto na finalnom Get in the Ring Global Startup Meetup-u, koje će biti održano 17. juna u Berlinu.

Pobjednik takmičenja je aplikacija koja pomaže djeci u učenju matermatike, sa velikim potencijalom na širenje i na druge predmete. Startup ekipa iz Mostara koja stoji iza imena Imicron, ima ideju da pokrene procese digitalizacije u školstvu a radila je i na formiranju zanimljivog edukativnog sadržaja. Profesor, programer i nekoliko developera te projekt menadžerica hrabro kroče u iščekivanju svih izazova koji su pred njima na Get in the Ring Global Meetup-u u Berlinu, ali i u traženju investitora za komercionalizaciju njihove ideje.

“Bilo nam je iznimno zadovoljstvo natjecati se i pobijediti u ovako teškoj konkurenciji. Radujemo se odlasku u Berlin i nadamo se da ćemo dostojno predstaviti i sebe i sve bh. startupe na međunarodnoj sceni,” izjavio je Josip Đolo iz pobjedničkog tima.

HUB387 je prošle godine uz podršku YEP-a, a u saradnji sa Fondacijom “Get in the Ring”, po prvi put u Bosni i Hercegovini organizirao “Get in the Ring” takmičenje.

Druge objave u kategoriji