Search

Zajedničkim snagama do razvoja preduzetništva u Gradu Zvorniku

Današnjim potpisivanjem Ugovora o partnerstvu između Gradske uprave Zvornik i Investicijske fondacije Impakt zvanično su započete aktivnosti na realizaciji sveobuhvatnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja Zvornik.

U okviru implementacije Programa, prvobitne aktivnosti obuhvatiće tehničku podršku Gradskoj upravi Zvornik u uspostavi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i preduzetništvo te izradi Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i preduzetništvo, dok se Javni poziv za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja, za sve one koji žele pokrenuti i razviti vlasiti biznis na području Grada Zvornika, očekuje početkom jeseni.

“Impakt inkubator poslovnih ideja predstavlja program sveobuhvatne podrške, počevši od razvijanja preduzetničke svijesti, vještina pa do same obuke i konačno dodjele bespovratne finansijske podrške. Ono što mi uvijek potenciramo jeste mentorska i stručna podrška koju će preduzetnici koristiti do godinu dana, a vrijedi istaći da mi u suštini njih nikada ne puštamo tako da i danas radimo sa preduzetnicima iz 2018. godine i nastavićemo dok god Fondacija postoji. Starosna dob nije ograničena, a bitno je istaći da će priliku za apliciranje imati i organizacije civilnog društva ukoliko planiraju da posluju po modelu socijalnog preduzetništva, kao i preduzetnici koji su osnovani do godinu dana prije objave javnog poziva.“, izjavio je Senajid Đozo, direktor Fondacije.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja realizuje se uz podrške Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Druge objave u kategoriji