Search

YEP lokalne inicijative: Zapošljavanje mladih može biti Funky

Kreativnost i preduzetnički duh mladih iz udruženja Most iz Gradiške nas ne prestaje inspirisati za dalje poduhvate i ulaganje dodatnih napora u realizaciji projekta “SPAZaM” (Socijalnim preduzetništvom do aktivnijeg zapošljavanja mladih).

DSC_1407

Ovaj projekat, koji se implementira u okviru YEP programa lokalnih inicijativa, rezultirao je registracijom socijalnog preduzeća te lansiranjem brenda odjeće za mlade Funky Guerrilla. Uz podršku Kluba za traženje posla Gradiška u selekciji korisnika, udruženje Most aktivno radi na proizvodnji odjeće, dostupne na web prodavnici www.funkyguerrilla.com. Radnice su svoje prve profesionalne ugovore potpisale početkom ovog mjeseca.

DSC_1413

Na današnjem sastanku YEP tima sa predstavnicima Kluba za traženje posla Gradiška i udruženja Most svi učesnici su izrazili zadovoljstvo do sada ostvarenom saradnjom te istakli mogućnosti za dalje iskorake u zapošljavanju mladih. Trenutni i budući članovi Kluba za traženje posla će kroz mogućnost pohađanja obuke u proizvodnom pogonu udruženja Most biti u prilici unaprijediti svoje vještine i pronaći zaposlenje u tekstilnoj industriji opštine Gradiška. Pored proizvodnog pogona udruženja Most, i drugi lokalni tekstilni proizvođači pokazuju interes za zapošljavanje kvalitetno obučene mlade radne snage.

DSC_1394

 

Druge objave u kategoriji