Search

YEP objavljuje konkurs za privremeni angažman: Voditelj kluba za traženje posla u Goraždu

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Ambasada Švajcarske u BiH, a implementira njemačka konsultantska kompanija GOPA direktnom podrškom i reformom sistema zapošljavanja pruža podršku mladima u BiH za zaposlenje ili pokretanje biznisa.

U cilju privremene podrške realizacije aktivnosti u Klubu za traženje posla Goražde (pri Službi za zapošljavanje BPK), a za vrijeme odsustva voditeljice Kluba radi porodiljskog odsustva, Projekat zapošljavanja mladih u saradnji sa Službom za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona raspisuje konkurs za

Voditelja Kluba za traženje posla u Goraždu pri Službi za zapošljavanje BPK na određeno vrijeme (4 mjeseca), a najdalje do 28.02.2015.godine.

Klub za traženje posla predstavlja aktivnu mjeru zapošljavanja koja je namijenjena za dugoročno nezaposlene mlade osobe. Klub je dinamična i uspješna usluga koja spaja mlade osobe kako bi zajednički tražili posao uz pomoć voditelja. Projekat YEP je u saradnji sa službama za zapošljavanje otvorio 25 Klubova pri biroima za zapošljavanje, među kojima je i Goražde. Voditelj Kluba za traženje posla je zadužen za grupno savjetovanje te je odgovoran za grupu koju vodi mjesec dana i njihove rezultate u zapošljavanju. Više informacija o klubovima za traženje posla možete pronaći na web stranici Projekta https://yep.ba/klubovi-za-trazenje-posla/.

Ključni zadaci:

  1. Da odmah preuzme poslove vođenja Kluba,
  2. Organizovanje grupa mladih nezaposlenih sa evidencije i sprovođenje radionica za aktivno traženje posla
  3. Unapređenje vještina mladih za aktivno traženje posla i jačanje zapošljivosti
  4. Podrška mladima u zapošljavanju, povezivanju sa poslodavcima, samozapošljavanju, uključivanju u lokalne projekte, volontiranje radi sticanja neophodnog iskustva
  5. Stvaranje radne atmosfere u Klubu – traženje posla je posao sam po sebi.

Aktivnosti:

  1. Formiranje grupe – organizovanje grupe od 10 – 12 nezaposlenih mladih sa kojima se aktivno radi tri sedmice (mjesečno se sprovodi grupno savjetovanje u Klubu za jednu grupu).
  2. Sprovođenje grupnog savjetovanja prema Priručniku za rad u Klubu
  3. Pružanje podrške svim članovima Kluba na povjerljiv i profesionalan način u njihovim naporima da se zaposle ili postignu druge pozitivne rezultate (uključivanje u volonterski rad, upis na kurs radi podizanja konkurentnost)
  4. Učestvovanje u izradi Info-paketa putem berzarada.ba radi prikupljanja svih korisnih informacija i mogućnosti koje mladim nezaposlenima pomažu da se integrišu na tržište rada.

Potrebne vještine:

  1. Savjetodavne vještine – sposobnost rješavanja individualnih problema nezaposlenih,
  2. Odlične interpersonalne i komunikacijske vještine,
  3. Liderske vještine,
  4. Organizacijske vještine i sposobnost predstavljanja tehnika traženja posla na jasan i mladima razumljiv način,
  5. Korištenje društvenih mreža radi potencijalne bolje uvezanosti i širenja informacija o mogućnostima koje nudi Klub.

Pored opštih uslova utvrđenih Zakonom, kandidat mora ispunjavati i posebne uslove:

  1. Visoka stručna sprema (društvenog smjera),
  2. Najmanje 3 godine radnog iskustva na sličnim poslovima (rad sa mladima, trener za grupno savjetovanje/vođenje motivacijskih radionica)
  3. dobro poznavanje tržišta rada i procesa rada službe za zapošljavanje
  4. poznavanje MS Office.

Svi zainteresovani kandidati trebaju CV i pismo motivacije poslati na info@fixit.ba najkasnije do 22.10.2014.godine. Projekat zadržava pravo da ne primi nikoga na raspisano radno mjesto, ukoliko niko od kandidata ne bude ispunjavao uslove.

(Foto: Klub za traženje posla Nevesinje)

 

 

 

 

Druge objave u kategoriji