Search

YEP lokalne inicijative: JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih sredstava u oblasti poljoprivrede i preduzetništva

Na osnovu Ugovora o realizaciji aktivnosti “Selo hvalim, jer u selu živim i radim” podržanih od strane Švicarske vlade – Švicarske agencije za razvoj i  saradnju u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Udruženje građana „Budućnost“ Modriča raspisuje.

JAVNI POZIV

za dodjelu bespovratnih sredstava u oblasti

poljoprivrede i preduzetništva

Predmet javnog poziva je odabir najboljih ideja za finansiranje nabavke osnovnih sredstava u oblasti poljoprivrede ili preduzetništva. Svrha projekta je održiv opstanak mladih na selu kroz (samo)zapošljavanje.

Na poziv se mogu prijaviti isključivo mladi, starosti od 18 do 30 godina sa područja mjesnih zajednica Vranjak, Koprivna, Tarevci i Riječani – opština Modriča, i mjesnih zajednica Kožuhe, Osječani, Poljaci i Donjani – opština Doboj. Prijavu može podnijeti jedno lice individualno ili više lica zajedno, koji ispunjavaju uslove u skladu sa Smjernicama za izradu projekata i Kriterija za dodjelu granta ustanovljenim od strane UG „Budućnost“ Modriča. Vrijednost pojedinačnog granta ne može prelaziti iznos od 1.500 KM. Obrasci potrebni za prijavu kao i dodatne informacije se mogu dobiti lično u prostorijama UG „Budućnost“ u Modriči svakog radnog dana od 08-15 časova, putem telefona 820-700 ili e-maila topicbiljana@yahoo.com. Kontakt osoba je Biljana Savičić. Projektni prijedlozi sa svom potrebnom dokumentacijom moraju biti dostavljeni preporučenom poštom ili lično u zatvorenoj koverti sa naznakom „PROJEKAT ZAPOŠLJAVANJA MLADIH (YEP)“ na adresu: Udruženje građana „Budućnost“, ul. Živojina Mišića 4a, 74 480 Modriča

Krajnji rok za prispeće prijava je 05. novembar 2014. godine do 14:00 sati.

Aplikacije prispjele nakon navedenog roka neće biti razmatrane.

U Modriči,15.10.2014.g.

 

 

 

Druge objave u kategoriji