Search

Бесплатна помоћ радницима и послодавцима

Директор Агенције за мирно рјешавање радних спорова РС Борислав Радић изјавио је да је сав поступак који обавља та агенција бесплатан и да је њихов основни циљ да помогну свим радницима и послодавцима.

– Нико никада нам није био дужан да плати ниједну марку – нагласио је Радић.

Како је истакао, информације које у медијима пласира Синдикат образовања, науке и културе РС нису тачне, нагласивши да га брину изјаве предсједника тог синдиката, зато што су управо они прије мјесец, како каже, дигли хајку и Агенцију затрпали са око 3.500 предмета.

Он сматра и да министар просвјете није имао праве информације када је недавно на конференцији за новинаре у Бањалуци изјавио да сваки споразум који се склопи са Агенцијом то министарство кошта 50 марака.

– Уопште не стоји констатација да министарство на основу тих споразума треба да плати скоро милион КМ. Поступак је бесплатан и за раднике и за послодавце – истакао је Радић.

Додао је да је ова агенција само током прошле године ријешила близу 1.900 предмета, а од тога у више од 90 одсто случајева био је споразум радника и послодавца и нико никада није платио ни марку.

(Извор: glassrpske.com)

Druge objave u kategoriji