Search

Жељанина прича о успјеху: “Уз толико запослених наћи ће се нешто и за мене”

Клуб за тражење посла представља активну мјеру запошљавања која је намјењена за дугорочно незапослене младе особе те подразумијева формалну групу особа која уз помоћ савјетодавца/водитеља Клуба за тражење посла иде до остварења циља тј. запослења.

У мајску групу радионице у Клубу за тражење посла Дервента укључила се и Жељана Татомир (24 године), дјевојка обољела од церебралне парализе која се креће само уз помоћ помагала-колица. Жељана је у редовном образовном процесу у Стручној и техничкој школи у Дервенти стекла занимање техничар рачунарства, те се на евиденцији Завода у бироу Дервента водила као незапослено лице.

Жељана је прошла све обуке за тражење посла у Клубу Дервента, а највише су је радовале симулације разговор са послодавцем.

” “Ја сам Жељана Татомир завршила сам Електротехничку школу – смјер техничар рачунарства и од тад сам пријављена на биро за запошљавање, те сам једне прилике добила позив од стручног лица из клуба за тражење посла Дервента да се укључим у њихове радионице чији је циљ олакшати младима пут до посла. Позив сам прихватила и кренула на обуку на обуци смо писали своју биографију, мотивационо писмо, увјежбавали разговор са послодавцем, и на завршетку радионице сам добла још веће самопоуздање и отишла у фабрику обуце Санино на разговор са послодавцем, гдје сам наишла на велико разумијевање и добила радно мјесто кадровског референта у складу са мојим могућностима. Овим запослењем ми је омогућено  да радим од куће и да не морам сваки дан одлазити на посао. Јако сам задовољна и срећна. Највише сам захвална својим родитељима и свом послодавцу што су ми све то омогућили, али прије свега ово је начин да се разбију предрасуде о особама са инвалидитетом, и да се не праве разлике у друштву. Сви смо исти, нарочито када смо незапослени.

Овом приликом позивамо сва заинтересована лица која активно траже посао да се обрате Клубовима за тражење посла, јер ће у њима сигурно добити подршку и корисна упутства у проналажењу посла. У Републици Српској у склопу бироа Завода за запошљавање активно дјелује десет Клубова за тражење посла Бања Лука, Градишка, Србац, Зворник, Теслић, Модрича, Дервента, Добој, Нови Град и Невесиње.

Druge objave u kategoriji