Search

Отворене бројне могућности за младе

Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић рекла је да се оснивањем Канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана пружају бројне могућности за младе са ових простора.

“Њен рад ће дугорочно гледано допринијети стварању стабилности и мира на Балкану”, рекла је Малешевићева, која је јуче у Паризу, као члан радне групе присуствовала потписивању Споразума о оснивању Канцеларије за сарадњу младих.

Процес оснивања Канцеларије, такозвани Берлински процес, започет је 2014. године на самиту лидера Западног Балкана, а иницијатива је формализована у августу прошле године када су представници Србије, Албаније, Македоније, Црне Горе, БиХ и самопроглашеног Косова у Бечу потписали Заједничку декларација којом се предвиђа оснивање Регионалне канцеларије за сарадњу младих /RYCO/.

Канцеларија је замишљена као одрживи механизам сарадње и размјене идеја, знања и искуства младих на Западном Балкану.

Канцеларија ће имати правни статус међународне организације са сједиштем у Тирани у Албанији, а програмске активности односиће се на младе од 15 до 29 година у областима активизма и партиципације младих, образовања, истраживања и науке, културе и спорта.

Druge objave u kategoriji