Search

Отворен јавни позив за додјелу Републичке наградe за волонтирање за 2014. г.

Министарство породицe, омладинe и спортa позива правна и физичка лица у Републици Српској да предложе кандидате за додјелу Републичке награде за волонтирање за 2014. годину. Републичкa награда за волонтирање је највише признање које Република Српска додјељује за волонтирање и допринос промовисању волонтирања.

У складу са Правилником о додјели републичке награде за волонтирање, приједлог организатора волонтирања као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити физичка и правна лица заинтересована за волонтирање, а приједлог волонтера-појединца као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити само организатори волонтирања. Републичка награда која се додјељује организаторима волонтирања састоји се од плакете и новчаног износа у висини од четири просјечне плате у Републици Српској за претходну годину. Републичка награда која се додјељује волонтерима-појединцима састоји се од медаље и новчаног износа у висини од двије просјечне плате у Републици Српској за претходну годину.

Јавни позив и апликационе форме за подношење пријаве кандидата за најбољег волонтера и најбољег организатора волонтирања могу се преузети на сајту Владе Републике Српске (www.vladars.net ® Министарства ® Министарство породицe, омладинe и спортa ® Документи).

Републичка награда за волонтирање ће се додијелити 5. децембра поводом обиљежавања Међународног дана волонтера.

Druge objave u kategoriji