Search

Нове методе рада у бироима Градишка, Теслић, Модрича

Меморандум о разумјевању и сарадњи о примјени нових метода рада уз подршку Владе Швајцарске, у Заводу за запошљавање Републике Српске потписали су данас Ранко Маркуш, руководилац швајцарског Пројекта запошљавања младих (YЕP) и Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавње. Потписивању су присуствовали и представници Амбасаде Швајцарске, г.Давид Крамер и гђа Мерсиха Алијагић.

Потписници Меморандума су се усагласили да ће заједнички радити на унапријеђењу инфраструктуре у ЈУ Заводу за запошљавање Републике Српске и то у Филијали Бања Лука, биро Градишка, Филијали Добој за биро Теслић и биро Модрича, а што ће подразумијевати изградњу шалтер сале и инфо зоне за бирое Градишка, Теслић и  Модрича. Све радове ће финансирати Влада Швајцарске у оквиру Пројекта запошљавања младих, док се завод обавезао на примјену нових метода рада – ефикасне администрације, индивидуалног и групног савјетовања.

Три бироа су одабрана јер се у њима са успјехом имплементира програм групног савјетовања Клуб за тражење посла, а намјера је да се кроз шалтески и самоуслужни систем олакшају административни послови, чиме би се омогућило издвајање више времена и ресурса за савјетодаве активности.

Поред наведених активности Пројекат запошљавања младих ће пружити пуну подршку и у дијелу оспособљавања кадрова Завода који ће бити укључени у примјену нових метода рада.

zzzrs

www.zzzrs.net и Пројекат запошљавања младих

Druge objave u kategoriji