Search

Успјех пројекта: Четири године рада Клуба за тражење посла Бања Лука!

Пројекат запошљавања младих с поносом најављује обиљежавање четири године рада Клуба за тражење посла у Бањој Луци. Ова активна мјера за дугорочно незапослене младе особе је постала препознатљив бренд у систему јавних служби за запошљавање које су је као такву интегрисале у свој систем и обезбиједиле неопходне људске ресурсе који су кључ успјеха ове мјере.

Уз помоћ YЕП-a је успостављена и одржана мрежа од 25 Клубова за тражење посла, која је до сада помогла да се 1044 младих запосли. Учинак ове мјере се огледа у бројним успјешним причама младих особа којима је Клуб за тражење посла помогао, а Клуб у Бањој Луци је ове године помогао да се запосли 56 младих од 159 који су прошли програм Клуба.

Завод за запошљавање Републике Српске – биро Бања Лука ће поводом обиљежавања четири године рада Клуба за тражење посла Бања Лука, 28. октобра у 12:45 сати у просторијама бироа, одржати конференцију за новинаре.

Обиљежавањe четврте године рада Клуба је представљање досадашњих резултата, позитивних прича корисника услуга Клуба за тражење посла Бања Лука, те одржавање округлог стола са послодавацима са пдручја општине и незапослених лица из Клуба за тражење посла.

Клубови за тражење посла у Републици Српској су креирани у оквиру „Пројекта запошљавања младих“ (YЕP), а у току прошле године су успостављени као дио јединствене службе за запошљавања. На овај начин је трајно ојачана служба у погледу пружања ефикаснијих услуга незапосленим лицима, првенствено младим.

Представници медија су позвани да пропрате наведене активности које ће се одржати у бросторијама бироа Бања Лука (Саве Мркаља 14)

Програм догађаја 28. и  29.10.2014

28.10.2014. – Уторак

11.00 – 13.00 Радионица Спознај могућности – (п)окрени се – Perpetuum mobile;

13.00 – 14.00 Учешће послодаваца на округлом столу поводом 4. године рада Клуба за тражење посла бања Лука и незапослених лица из Клуба;

12.45– 13.00 – Конференција за штампу – YEP; представник ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

29.10.2014.- Сриједа

11.30 – 12.30 – Рад са новом групом и презентација начина рада са новом групом, утисци чланова Клуба из претходних група;

13.30– 15.00 Презентација позитивних прича из Клуба за тражење посла Бања Лука

 

Druge objave u kategoriji