Search

Шалтер сала у Добоју почела са радом

На 16.састанку Радне групе за успостављање Огледног бироа Добој, који  је одржан 10.септембра у Добоју, закључено је да је створен минимум предуслова да Огледни биро настави са својим радом. Грађевински радови су завршени, а Пројекат запошљавања младих (YЕP) је преузео и обавезу повезивања рачунарске опреме, те ИТ оспособљавање опреме. Иако тендерска процедура, коју проводи Завод за запошљавање Републике Српске, за набавку намјештаја и рачунара није завршена, одлучено је да се не чека потпуно опремање просторија, већ да се постојећи намјештај и опрема распореди на начин да се омогући функционисање најприоритетнијих функција биора.

Тако је у понедјељак 15.септембра је поново враћена у функцју шалтер сала Огледног бироа Добој, те је почела са пружањем услуга незапосленим лицима. Почетак рада шалтер сале је предуслов за наставак започетих активности, прије свега савјетовање незапослених особа као и активнији рад са послодавцима.

Огледни биро Добој развијен је у оквиру Пројекта запошљавања младих (YЕP), који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) у октобру 2013. године, а служио је као модел увођења новог начина рада и побољшања инфрастрктуре унутар ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске. Огледни биро је био тешко оштећен у току поплава,а његова обнова је урађена у складу са Меморандумом о разумијевању и сарадњи потписаним између Завода за запошљавање Републике Српске и Пројекта запошљавања младих (YЕP), те у складу са закључцима петог Форума о запошљавању младих.

На састанку Радне групе је закључено да се треба приступити ширењу пракси из Огледног бироа Добој у Биро Бањалука, што је још један доказ да ова битна реформа не може бити заустављена.

На наредним фотогалеријама можете видјети: Како је Огледни биро Добој изгледао прије поплаве (а након реконструкције из децембра 2013 коју је такођер подржао Пројекат запошљавања младих) Како је Огледни биро Добој изгледао након поплава Слике са поптисивања Меморандума о разумијевању и сарадњи и Слике са техничког пријема обновљених просторија.

На наредним фотогалеријама можете видјети:

Како је Огледни биро Добој изгледао прије поплаве (а након реконструкције из децембра 2013 коју је такођер подржао Пројекат запошљавања младих)

Како је Огледни биро Добој изгледао након поплава

Слике са поптисивања Меморандума о разумијевању и сарадњи 

Druge objave u kategoriji