Search

Локално партнерство у Источном Новом Сарајеву даје резултате

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и руководилац Пројекта запошљавања младих Ранко Маркуш, данас су у просторијама Општинске управе потписали Споразум о удруживању финансијских средстава у сврху реализације изградње спортског помоћног игралишта поред Средњошколског центра „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву.

Потписани Споразум односи се и на уклаљање кровне конструкције, изградњу квалитетније подлоге, уређење ограде, постављање одговарајућих реквизита како би се омогућило средњошколцима да управо на овом мјесту изводе часове физичког васпитања.

Начелник Ћосић је истакао да је допринос општине у овом пројекту 20.000 КМ, а ГОПА 30.000 КМ, те да очекује да ће до априла или средине маја овај пројекат заједнички бити реализован, чиме ће се коначно ставити тачку на ову причу која је започета још 2014. године.

Представник „ГОПА“ Ранко Маркуш је рекао да је 2018. године потписан меморандум са општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и градом Источно Сарајево с циљем ревитализације те балон сале која никад није добила употребну дозволу. С обзиром да су два елабората показала да није могуће осигурати безбједну наставу физичког васпитања, а да је санација објекта била јако скупа и са роком трајања од 10 година, одлучено је да се за овај подухват потпуно промијени приступ.

Он је истакао да је, након покушаја да се пронађе рјешење за овај објекат, договорено да је најоптималнија опција да се уклони и да се ту направи школски терен који ће бити кориштен за наставу физичког васпитања. На овај начин се трасира пут ефикасних локалних партнерстава, на чему ће ГОПА и Швајцарска агенција за развој и сараднју радити и убудуће.

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

Druge objave u kategoriji