Search

Менторски програм ИМПАКТ: Бесплатна савјетодавна подршка за предузетнике са подручја општине Лопаре

Инвестицијска фондација ИМПАКТ и Општина Лопаре обавјештавају предузетнике са подручја општине да је у склопу заједничке сарадње осигурана бесплатна савјетодавна подршка која ће бити доступна за вријеме трајања ванредног стања у Републици Српској односно док буду доступни програми за санирање негативних посљедица на пословање привредних субјеката узрокованих COVID 19 пандемијом.

Менторски програм ИМПАКТ дио је програма подршке развоју предузетништва и очувања радних мјеста под називом YEP инкубатор пословних идеја који ће се имплементирати у 2020. години на подручју општине Лопаре.

Савјетодавна подршка постојећим предузетницима кроз менторски програм ИМПАКТ подразумијева подршку економиста, правника и других стручњака Инвестицијске фондације Импакт који ће, у сарадњи и уз координацију представника Општине Лопаре, пружати савјете, информације и помоћ при кориштењу финансијске подршке која је расположива на различитим нивоима власти.

Уважавајући негативне посљедице које  COVID 19 има на пословање привредних субјеката, донешена је Уредба са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID 19  изазване вирусом SARS-CoV-2 објављена у „Службеном гласнику Републике Српске“ број 35/20, а која је ступила на снагу 11. априла 2020. године. Овом Уредбом са законском снагом утврђене су пореске мјере за вријеме ванредног стања ради ублажавања економских посљедица насталих усљед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 с циљем смањења неликвидности пореских обвезника узроковане наведеним стањем.  Кроз савјетодавну подршку ће се предузетницима помоћи да остваре права која им припадају по основу донесеног прописа.

Сви заинтересовани предузетници са подручја општине Лопаре који имају потребу за додатним информацијама и појашњењима везано за кориштење наведних олакшица, или пак потребу за стручним и менторским савјетом за превазилажење негативних посљедица COVID-19 пандемије свој упит могу доставити путем е-маил адреса: loparena@teol.net или info@40.79.240.179. У тексту маил-а односно пријави је довољно да напишете Ваше име и презиме, да доставите податке о Вашем пословном субјекту (назив, адресу и ЈИБ број), те контакт детаље (број телефона).

Поред консултативне подршке, заинтересовани ће имати приступ платформи znanje.berzarada.ba koја садржи неопходне информације, формуларе и одговоре на најчешће постављена питања о начинима кориштења олакшица/подршке за предузетнике. Приступ платформи је омогућен само регистрованим корисницима, а сама регистрација је веома једноставна и захтјева унос корисничког имена и шифре.

Менторски програм ИМПАКТ дио је програма подршке развоју предузетништва и очувања радних мјеста под називом „YEP инкубатор пословних идеја“ који ће се имплементирати у 2020. години на подручју општине Лопаре, а у склопу мјера економског опоравка и развоја.

Druge objave u kategoriji