Search

Након Градишке и Теслића, реновиран и биро Модрича

Биро Модрича, након Бироа Теслић и Градишка је трећи биро у Заводу за запошљавање Републике Српске у којем ће се  након што данас завршени послови на унапређењу пословне инфраструктуре, успоставити шалтерски систем рада, а тиме омогућити и примјена нових процедура рада. На овај начин ће осигурати брже и ефикасније обављање административних послова, а истовремено и омогућити пружање савјетодавних услуга незапоцленим особама. Ове активности одвијале су се у складу са Меморандумом о разумјевању и сарадњи о примјени нових метода рада који је потписан између Завода за запошавање Републике и Пројекта запошљавања младих у оквиру подршке Владе Швајцарске овој институцији.

Меморнаудмом  је договорено и да ће ЗЗЗРС и YEP заједнички радити на унапријеђењу инфраструктуре у ЈУ Заводу за запошљавање Републике Српске у ова три  бироа која су одабрана јер се у њима од раније са успјехом имплементира програм групног савјетовања Клуб за тражење посла, а намјера је да се кроз шалтески и самоуслужни систем олакшају административни послови, чиме би се омогућило издвајање више времена и ресурса за савјетодаве активности.

Финализацијом реконструкције ових бироа је испуњен први корак, а Пројекат запошљавања младих ће у наредном периоду пружити пуну подршку у оспособљавању кадрова Завода који ће бити укључени у примјену нових метода рада.

До сада су поред ова три бироа реновирани и биро Бањалука (шалтер сала) и биро Добој, те су уложена значајна средства у отварање 11 клубова за тражење посла широм Републике Српске. Пројекат запошљавања младих је опредјељен да се стратешка сарадња са Заводом настави у наредне четири године, а кључни фокус ће бити на јачању индивидуалног и групног савјетовања, као и побољшању пословних процеса унутар најзначајније институције на тржишту рада у Републици Српској.

Modriča rekonstrukcijaf2c4c7c2b0e7263fa5362868f597b392bab521f04a042a2285b6e8080bfef76c

Druge objave u kategoriji