Search

Преко Клуба за тражење посла до лакшег запослења!

Клубови за тражење посла (Job club) као интегрални дио Завода за запошљавање Републике Српске, имају за циљ обуку и савјетодавни рад са незапосленим, а као крајњи резултат рада је свакако запошљавање чланова Клуба. Водитељи Клубова као лица која раде у Клубовима за тражење посла су прошли посебне обуке захваљујући којим су у прилици да помогну и савјетују незапослене у тражењу адекватног посла.
 
Један од девет Клубова који су формирани у склопу Завода за запошљавање Републике Српске је Клуб за тражење посла у бироу
Бања Лука. Овај Клуб од свог оснивања биљежи запажене резултате, те остварује добру сарадњу са послодавцима.

Примјер доброг рада Клуба за тражење посла у Бања Луци управо су препознали послодавци са подручија општине Бања Лука. Тако је у Клубу за тражење посла у “модулу разговор са послодавцем одржао интервју са 9 чланова групе и послодавцем ЕУРО ЕXПРЕСС доо Бања Лука. Чланопви Клуба су обавили разговор са Наташом Бојанић, шефом одјела за људске ресурсе у овом предузећу, након кога су одабрана 3 лица која испуњавању критерије за запослење које је послодавац тражио.

Наташа Бојанић, представник предузећа “ЕУРО ЕXПРЕСС доо Бања Лука након објављеног разговора истакла је да су млади људи који су прошли троседмичну обуку у Клубу одлично припремљени за разговор са послодавцем и да када буду имали потребе за новим радницима, управо ће покушати да ријеше питање избора радника посредством бироа.

У Клубу за тражење посла у Бања Луци , у групи која броји једанаест незапослених лица, два члана су до сада добила запослење, а једно лице је пронашло анганжман за волонтирање.

Како смо истакли у Републици Српској дјелује девет Клубова за тражење посла, а овом приликом позивамо сва заинтересована лица која активно траже посао да се обрате Клубовима јер ће у њима сигурно добити подршку и корисна упутства у проналажењу посла.
Један од таквих примјера је управо и овај из Клуба Бања Лука.
 
Клубови за тражење посла у Републици Српској су креирани у оквиру „Пројекта запошљавања младих“ (YEP), којег подржава  Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 (www.zzzrs.net)

 

 

 

Druge objave u kategoriji