Search

Упознајте се са новим инфо пакетом на мини сајму запошљавања у Источном Сарајеву

У холу Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву у четвртак, 28. маја, од 11 до 16 часова биће одржан Мини сајам запошљавања и каријера и панел дискусија у оквиру пројекта Приближавање Споразума за раст и запошљавање грађанима БиХ.

Ова једнодневна активност има за циљ да унаприједи знање и разумијевање грађана Босне и Херцеговине о неопходним социо-економским реформама и другим сегментима Споразума за раст и запошљавање. Панел дебата и мини сајам, као два догађаја у оквиру пројекта имају за циљ да објасне грађанима неопходне социоекономске реформе, прикажу младима могућности школовања и стипендирања, презентују незапосленима могућност запошљавања и отворена радна мјеста и представе успјешне пословне приче али и актуелну економску тематику регије.Догађај ће почети панел дискусијом са представницима EUSR-a, земаља чланица ЕУ, локалних власти, те представника пословне и академске заједнице, студената и организација цивилног друштва. Након панел дискусије услиједиће мини саjам запошљавања и каријера организован у три павиљона са штандовима фирми које су започеле успјешан бизнис, установа или пројеката које пружају услуге едукације или преквалификације и посредницима у запошљавању који ће информисати учеснике о могућностима запошљавања.

Овај једнодневни догађај релизује се у оквиру иницијативе Канцеларије специјалног представника ЕУ у Босни и Херцеговини у 15 градова и општина широм БиХ.

Пројекат запошљавања младих ће узети учешће у догађају, када ће представити нови Инфо пакет, те одржати савјетовање младих људи о пријављивање на расположиве могућности, као и представити мрежу клубова за тражење посла и принципе на којима она функционише.

Druge objave u kategoriji