Search

У току пандемије посао нашло 1500 лица

Са бироа у Српској од почетка кризе изазване вирусом корона брисано је 1.551 лице по основу запослења, а највише њих посао је добило у прерађивачкој и грађевинској индустрији, те здравственом сектору.

Директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић рекао је да је више од 200 радника запослено у прерађивачкој индустрији, а више од 80 у области грађевинарства.

– Здравствени сектор запослио је више од 70 лица са бироа од половине марта до краја априла. Запошљавања је било и у управи – рекао је Вујичић.

Секретар Удружења грађевинарства и индустрије  грађевинског материјала при Привредној комори РС Миле Петровић рекао је да  охрабрује чињеница да је у сектору грађевинарства дошло до примања нових радника јер је овај сектор због појаве вируса корона суочен са низом проблема.

– Смањен капацитет радника у циљу спровођења мјера Владе РС о личној заштити становништва довео је до тога да је тешко причати о продуктивности привредних друштава у оваквим условима пословања. Ситуацију је додатно отежало укидање градског превоза јер су привредници морали организовати долазак радника на градилишта – рекао је Петровић.

Druge objave u kategoriji