Search

ЦИСО Приједор успјешно реализовао активности каријерног информисања

ЦИСО центар Приједор је у 2017. години успјешно реализовао активности које се односе на каријерно информисање ученика завршних разреда основних и средњих школа. Наведеним активностима је обухваћено 29 основних школа са 997 ученика завршних разреда у 55 одјељења и 39 одјељења са 739 ученика у средњим школама. Ученицима је указано на важност правилног избора занимања, те су информисани о тренутном стању на тржишту рада.

Активности каријерног информисања ученика средњих школа су ове године значајно унапређене. Kонципиран је нови метод рада уз подршку Пројекта  запошљавањa младих (YЕP) и Владе Швајцарске, а почетком марта је организована обука за педагоге/психологе свих дванаест средњих школа из Приједора, Новог Града, Kозарске Дубице и Kостајнице. Учесницима су пружене одређене информације, подаци и материјали за интерактивну радионицу из области рада и запошљавања.

Након обуке педагози и психолози средњих школа, су уз континуирану сарадњу са ЦИСО центром Приједор реализовали активности каријерног информисања и усмјеравања ученика. Овим је не само настављена, већ и унапређена сарадња Завода са школама, посебно њиховим стручним службама уз чију помоћ су успјешно реализоване наведене активности.

https://www.zzzrs.net/index.php/vijest/ciso_prijedor_uspjesno_realizovao_aktivnosti_profesionalnog_informisanja_u_/

Druge objave u kategoriji