Search

16. Zavod koji je nedostajao – uskoro konkurs za djelatnike

Danas je u Mostaru otvoren Zavod za pružanje besplatne pravne pomoći za stanovnike Hercegovačke neretvanske županije(HNŽ), koji bi trebao osigurati jednak pristup pravdi i adekvatnoj zaštiti prava i interesa ugroženih kategorija stanovništva u toj županiji.

Prema riječima Zahire Virani, zamjenice rezidentnog predstavnika UNDP-a u Bosni i Hercegovini, ovo je 16. zavod takve vrste u BiH, koji su inače samo u prošloj godini na području cijele zemlje pružili građanima oko 20 000 usluga vezanih za besplatnu pravnu pomoć. Zavod će pružati svoje usluge osobama koje, inače, ne bi imale pristup pravosudnom sustavu, odnosno osobama koje žive ispod granica siromaštva, povratnicima, samohranim roditeljima, djeci bez roditeljskog staranja, osobama s invaliditetom i drugim kategorijama stanovništva, istaknula je Virani.

Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Radenko Mirić već je uputio zahtjev Vladi za raspisivanje javnog natječaja za direktora, djelatnike i pripravnike Zavoda, koji po njegovom mišljenju, moraju biti jako dobro obučeni da bi mogli pružati ovakvu vrstu pomoći građanima.

Druge objave u kategoriji