Search

Obuka u izradi Canvas poslovnog modela za učesnike YEP/IEEE Hackathona

Projekat zapošljavanja mladih danas je organizovao online obuku u izradi Canvas poslovnog modela za učesnike YEP/IEEE Hackathona.

Podsjećamo, 13 studentskih timova sa različitih tehničkih fakulteta priprema inovacije koje će biti predstavljene 4.12.2016 na „IEEE Student and Young Professionals“ Kongresu u Sarajevu. U hackathonu učestvuju studenti sa elektrotehničkih fakulteta univerziteta Sarajevo, Istočno Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Burch univerziteta te Mašinskog fakulteta Zenica i Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Svi studentski timovi podržani su od strane mentora – profesora i asistenata sa matičnih fakulteta.

Cilj današnje obuke je podrška timovima da za svoje tehničke inovacije izrade održive poslovne modele. Današnju obuku vodila je doc. Dr Amila Pilav-Velić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koja je kroz više primjera slušaocima približila koncepte Canvas poslovnog modela, LEAN metodologije i predstavljanja poslovnih modela potencijalnim investitorima.

Druge objave u kategoriji