Search

8. Sajam zapošljavanja naredne sedmice u Vitezu

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Srednjobosanskog kantona organizuje 8. Sajam zapošljavanja. Sajamske aktivnosti će se održavati dva dana i to kako slijedi:

  • prvi dan – 07.05.2018. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u periodu od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Okrugli sto na temu “Primjena Zakona o obrazovanju odraslih i njegov uticaj na zapošljavanje”. U radu Okruglog stola osim Službe za zapošljavanje SBK/KSB će učestvovati predstavnici Skupštine i Vlade SBK, predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva obrazovanja SBK, predstavnici Sveučilišta Vitez, te predstavnici Općina, poslodavaca i drugi.
  • drugi dan, 08.05.2018. godine u Franšiznom centru (HOTEL CENTRAL) u Vitezu, u periodu od 10:00 do 15:00 sati bit će održan Sajam zapošljavanja na kome će uzeti učešće oko šezdeset poslodavaca i preko hiljadu nezaposlenih osoba.

Služba za zapošljavanje SBK redovno u skladu sa Planom rada organizira sajmove zapošljavanja kao redovnu aktivnost koja je jedinstvena prilika da poslodavci predstave slobodna radna mjesta u direktnom kontaktu sa nezaposlenim osobama.  

Druge objave u kategoriji