Search

AMBASADORICA ŠVICARSKE U BIH SUTRA U POSJETI SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE TK

Ambasadorica Švicarske u BiH, Andrea Rauber Saxer i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih – YEP će u utorak, 31.01.2017. godine posjetiti Službu za zapošljavanje.

Švicarska Vlada finansira tri projekta koji su usmjereni na zapošljavanje mladih u BiH. Jedan od tih projekata je i Projekat zapošljavanja mladih – YEP koji surađuje sa Službom za zapošljavanje TK duže od pet godina. U tom periodu uz podršku Vlade Švicarske u nekoliko općinskih biroa na prostoru Tuzlanskog kantona formirani su klubovi za traženje posla za pomoć mladim nezaposlenim koji su pružili savjetodavnu podršku i pomoć u traženju posla za 1117 mladih, od čega se njih 384 zaposlilo. 

Cilj posjete je obilazak Kluba za traženje posla Tuzla kako bi se ambasadorica Rauber Saxer upoznala s funkcionisanjem Kluba, efektima rada i pomoći mladima prilikom traženja zaposlenja. Osim obilaska Kluba i susreta sa mladim nezaposlenim u Klubu, ambasadorica i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih će provesti i neko vrijeme u Birou za zapošljavanje Tuzla, te razgovarati o uspješnosti realizacije novih metoda u radu, koje podrazumijevaju odvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga. Uvođenje novih metoda u radu Službe, kao i pripremu radnika i fizičkog prostora za realizaciju navedenih metoda, takođe profesionalno i finansijski podržava Vlada Švicarske putem Projekta YEP.

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, osim posjete Službi za zapošljavanje TK, ambasadorica Rauber Saxer će posjetiti i Vladu TK gdje će primiti posebno priznanje za doprinos razvoju Tuzlanskog kantona, kao i Gradsku upravu Tuzla.

Prijem u Službi za zapošljavanje i izjave za medije predviđen je u 14:00 sati.

www.szztk.ba 

foto: yep arhiva

Druge objave u kategoriji