Search

ARZBiH u Mreži za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u BiH

Sporazum o pristupanju Mreži za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u BiH između Instituta za razvoj mladih KULT i Agencije za rad i zapošljavanje BiH potpisan je danas u Sarajevu. Jedan od ciljeva Mreže je uspostavljanje partnerstva s ciljem stvaranja održive koalicije vladinog, nevladinog i poslovnog sektora koji se bave pitanjima zapošljavanja u BiH.

Zamjenik direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH Željko Rajić da će se u okviru Mreže odlučno raditi na rješavanju ključnih problema u sektoru zapošljavanja. Radit ćemo na izradi djelotvornih i efikasnih strategija i programa zapošljavanja, te na izgradnji i jačanju organizacijskih i institucionalnih kapaciteta – kazao je Rajić.

Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih „Kult“ Jasmin Bešić rekao je da je namjera da se sektoru zapošljavanja u BiH pristupi sveobuhvatno i strateški. – Mi ćemo kroz ovu Mrežu okupiti sve institucije i nevladin sketor da jedni od drugih mogu čuti gdje su problemi, koja su rješenja jer samo zajedničkim nastupom možemo doći do rezultata – kazao je Bešić.

Druge objave u kategoriji