Search

BEE Conference Dubrovnik: Prezentacija lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH

U Dubrovniku se od 15. do 18.05.2019. godine održava 4. međunarodna naučno-istraživačka konferencija iz oblasti ekonomije i preduzetništva – BEE conference. Organizator konferencije je Studentski poslovni inkubator Univerziteta u Zagrebu i Međunarodni institut za preduzetništvo, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na konferenciji učestvuje preko 100 stručnjaka, istraživača, akademskih radnika i drugih profesionalaca iz oblasti ekonomije i preduzetništva, a konferencija, pored ostalih aktivnosti obuhvata i nekoliko sesija čiji fokus su trenutni trendovi u navedenim oblastima.

Dr. Ranko Markuš, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i direktor GOPA predstavništva u BiH, tokom konferencije prezentovati će rad na temu lokalnih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini uz predstavljanje modela koji je najadekvatniji za uspostavu ove vrste partnerstava u Bosni i Hercegovini. Dio je ovo aktivnosti koje Projekat zapošljavanja mladih (YEP) provodi u kontekstu promocije sprovedenih aktivnosti ali i istraživanja u sklopu Projekta, čiji nalazi trebaju biti korišteni  za unapređenje specifičnih oblasti na koje se odnosi, kao što su politike zapošljavanja, preduzetništvo i dr.

Druge objave u kategoriji